Uniek solliciteren 2018-09-04T21:08:37+00:00

Uniek solliciteren

Een bijbaantje vinden is tegenwoordig niet zo moeilijk. Veel jongeren doen daarom een bijbaantje om iets bij te verdienen. Nadat ze echter klaar zijn met studeren, moeten ze een full-time baan gaan vinden om zichzelf te kunnen voorzien van levensonderhoud.

Wij merkten dat het voor veel afgestudeerden een moeilijke klus kan zijn om aangenomen te worden. Daardoor belanden afgestudeerde studenten weer bij hun ouders, in een uitkering of bij een baantje dat ze helemaal niet leuk vinden.

In deze vierdaagse cursus helpen wij jongeren een cv en sollicitatievideo te maken en leren we ze hoe je een werkgever wegblaast bij een sollicitatiegesprek. Zo leren jongeren zich te profileren als professional en maken zij weer kans op de arbeidsmarkt.

Vraag offerte/informatie aan

Deze training ontwikkelt

0%
Presenteren
0%
Personal Branding
0%
Filmtechnieken
0%
Gesprekstechnieken

Geweldige training in debatvaardigheden.

Tim, Davinci

Bij Be Innovated waren ze zelf al Nederlands debatkampioen. Maar ook deze vaardigheden overgeven aan anderen zijn ze goed in. Geweldige trainers met een persoonlijke maar professionele aanpak.

Lisa, Davinci
Vraag offerte/informatie aan

Inhoud van de cursus

Bijeenkomst 1: De focus van de eerste bijeenkomst is leren presenteren. Na een korte kennismaking, zullen de leerling eerst leren hoe een presentatie in elkaar zit. Ook wordt er aandacht besteedt aan houding, stemgebruik, gebruik van handen en het effect van kleding.

Bijeenkomst 2: De tweede les staat in het teken van profilering. Er wordt eerst aandacht besteedt aan de persoonlijkheid van de deelnemer. Daarna gaan we samen aan de slag met een CV. Dezelfde stijl en informatie gebruiken we later in de bijeenkomst om ook te gebruiken in een online omgeving. We bespreken kort de mediakanalen en maken vervolgens een effectieve LinkedIn pagina met de studenten.

Bijeenkomst 3: In de derde bijeenkomst gaan we in op het benaderen van klanten. De jongeren hebben nu duidelijk voor ogen wie ze zijn en wat zij te bieden hebben. Die kennis zetten we in om de juiste werkgevers op de meest effectieve manier te benaderen. We schrijven deze sessie een sollicitatiebrief en we bespreken alternatieve sollicitatiemanieren, zoals een eetbaar CV, infographic of zelfs QR-code. Tot slot leggen we de basis uit van hoe een video-pitch werkt.

Bijeenkomst 4: De laatste bijeenkomst maken we een video-pitch met elke deelnemer. De hele dag zijn we bezig met het schrijven, filmen en monteren van de video-pitch. Alle (zelf)kennis komt nog eens terug bij het uitvoeren van deze activiteit. Vervolgens krijgen de studenten allemaal hun video in de mail, zodat ze deze vaker kunnen gebruiken voor meer succes op de arbeidsmarkt.

Vraag offerte/informatie aan

Jongeren leren…

  • een CV opstellen

  • zichzelf te presenteren

  • hoe ze zichzelf juist profileren

  • simpele video’s maken

Spring naar toolbar