Portfolio 2018-09-23T21:42:59+00:00

Stichting Be Innovated heeft één doel: jongeren ondersteunen in hun ontwikkeling tot zelfstandige, actieve wereldburger. Dit doen wij door middel van trainingen en cursussen, maar ook met verschillende projecten. Op deze pagina vindt u voorbeelden van projecten die wij hebben gedraaid. Wilt u liever meteen contact opnemen om een project samen met ons of door ons te laten opzetten, kan dat hier.

 

Politiek café

Op 30 november 2017 organiseerden wij een politiek café in Tilburg. Het doel van deze avond was om jongeren en politici samen te brengen, zodat we jongeren een stem kunnen geven in de politiek. Politici en Tilburgse jongeren hebben samen met elkaar gedebatteerd over onderwerpen die spelen binnen de gemeente. Zo leren jongeren begrijpen hoe politici keuzes maken en leren politici jongeren begrijpen. Op deze manier verkleinen we de afstand tussen de twee groepen en kunnen politici de meningen van jongeren mee nemen in hun besluitvorming.

In de dagen voor het politiek café hebben we een video opgenomen op de straat in Tilburg. We hebben daarbij Tilburgse burgers gevraagd naar hun mening over verschillende standpunten en hun kennis getoetst over de gemeentepolitiek. De beelden zijn vervolgens gebruikt op de avond zelf om mee te nemen in het debat.

 

Kinderklimaattop

Ook heeft stichting Be Innovated een rol gespeeld bij de Kinderklimaattop die op 10 november 2017 plaatsvond in Dordrecht. Hier mochten wij samen met de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt kinderen laten stralen op een podium en aandacht vragen voor het klimaat. We hebben bij dit evenement trainingen in debatteren/overtuigend spreken verzorgd. Onze pedagogische helden hebben kinderen binnen een vertrouwde omgeving dieper laten nadenken over de onderwerpen, argumenten bedacht en vervolgens de kinderen geleerd hoe deze te presenteren. Daarnaast mochten wij het debat van de kinderen begeleiden, wat allemaal samen tot een geweldige dag leidde. Voor de kinderen en voor ons.

 

Debatclub

Een ander project dat wij hebben opgezet, is de debatclub. Stichting Be Innovated geeft sinds 2017 training aan jongeren op het Da Vinci college. Het gaat om een …-tal van trainingen, waarin studenten leren om kritisch te denken, argumenten te formuleren, te presenteren en debatteren. Tijdens de trainingen werken we samen met de jongeren toe naar een debattournooi. Voor de mbo-studenten van De Vinci

betekende dit een deelname aan het Nederlands mbo-debattournooi. Wij streven er niet naar om te winnen, maar om jongeren door middel van debat in hun kracht te zetten. Zo leren ze zichzelf beter uit te drukken en kritisch na te denken in het proces van besluitvorming.

 

 

Spring naar toolbar