Ondernemerschap 2018-09-03T14:03:16+00:00

Cursus ‘The Next Entrepeneur’

Zelfstandig ondernemen klinkt voor veel mensen als een droom. Je bent eigen baas en beslist zelf welke koers een bedrijf vaart. In de cursus ‘The Next Entrepeneur’ leren we jongeren wat er allemaal komt kijken bij het beginnen van je bedrijf. In vier bijeenkomsten laten we studenten zien hoe ze hun idee kunnen omzetten in een succesvolle onderneming.

Vraag offerte/informatie aan

Deze training ontwikkelt

0%
Verbale Communicatie
0%
Non-verbale Communicatie
0%
Beargumenteren
0%
Teambuilding

Geweldige training in debatvaardigheden.

Tim, Davinci

Bij Be Innovated waren ze zelf al Nederlands debatkampioen. Maar ook deze vaardigheden overgeven aan anderen zijn ze goed in. Geweldige trainers met een persoonlijke maar professionele aanpak.

Lisa, Davinci
Vraag offerte/informatie aan

Inhoud van de cursus

In deze cursus beginnen we echt bij de basis. Eerst gaan we aan de slag met het fijnslijpen van de ideeën van jongeren. Vervolgens helpen we bij het schrijven van een hoogwaardig businessplan. Tot slot geven we de handvaten mee voor het ontwikkelen van een succesvolle en duurzame onderneming.

Wij werken tijdens de cursus met een ‘learning community’. Dit betekent dat student als docent van elkaar leren. Deze interactie en wederzijdse kennisoverdracht draagt bij aan betrokken studenten en een veilige leeromgeving.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarin elke bijeenkomst essentieel is voor het behalen van succes met de onderneming.

Bijeenkomst 1: Aan het begin van de cursus doen we een korte kennismaking. De persoon staat deze eerste bijeenkomst centraal. Er wordt onderzocht wat voor persoon iemand zelf is en hoe de ideale ondernemer eruit zou moeten zien. Van daar uit gaan we aan de slag met de bedrijfsideeën en proberen we dit om te zetten in een hoogwaardig businessplan.

Bijeenkomst 2: Deze bijeenkomst doen we een terugblik op het businessplan. Daarna vervolgen we met het onderdeel Financiering & Boekhouding. Hierin leggen we uit hoe je een bedrijf financieel gezond houd. Ook besteden we aandacht aan boekhouden. We oefenen met het maken van een balans en het doen van belastingaangifte.

Bijeenkomst 3: Nadat we de basis hebben gelegd voor de ondernemingen van de deelnemers, vervolgen we met het onderdeel Marketing & Presentatie. In deze training gaan we in op klantgerichtheid, overtuigen en marketingtechnieken. De studenten gaan aan de slag met online marketing, pitchen en het verkennen van verschillende verkooptechnieken.

Bijeenkomst 4: ‘Hoe nu verder?’ Deze vraag staat centraal in de laatste training. We reflecteren op de afgelopen weken en bespreken de toekomstplannen van de young entrepeneurs. Tot slot gaan we nog dieper in op ondernemersvaardigheden, plannen en organiseren en communicatie op zakelijk gebied. Zo kunnen de deelnemers een laatste boost geven aan hun onderneming en beginnen met het ontwikkelen van een duurzame onderneming.

Jongeren leren…

  • wat voor ondernemer ze zijn

  • hoe ze een businessplan schrijven

  • hoe ze een financieel gezond bedrijf onderhouden

  • boekhouden

  • verkopen en overtuigen

  • zakelijk communiceren

Spring naar toolbar